Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Λιβαδειά: Αθλια η κατάσταση στην οδό Αριστοτέλους


Γράφει ο Δημήτρης Λάμπρου

Αθλια είναι η κατάσταση στο οδόστρωμα (και) της οδού Αριστοτέλους, στο κέντρο της Λιβαδειάς, όπως βλέπετε στη φωτογραφία. Οι πλάκες με τις οποίες έχει γίνει η επίστρωση της οδού λόγω ολισθηρότητας έχουν από καιρό διαρραγεί με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος ατυχημάτων για τους πεζούς και σημαντική καταπόνηση για τα οχήματα που διέρχονται από εκεί. Η οδός Αριστοτέλους είναι ο δρόμος που συνδέει την Καραγιαννοπούλου με το Δημοτικό Στάδιο στο ύψος του 1ου Δημοτικού Σχολείου. Οπως πληροφορείται η viotia -και καθώς το 1ο Δημοτικό χρησιμοποιήθηκε ως εκλογικό κέντρο στις τελευταίες εκλογές- ήταν έντονη η έκφραση δυσαρέσκειας των Λιβαδειτών αλλά και των ετεροδημοτών που με τα αυτοκίνητά τους έφθασαν εκεί για να ψηφίσουν, τόσο έντονη που δεν έλειψαν τα... γαλλικά και  η απαξιωτική αναφορά στις τοπικές αρχές. Περίοικοι έχουν κάνει παραστάσεις στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Λεβαδέων που φέρονται να επικαλούνται οικονομική στενότητα. Φαίνεται επομένως ότι η οδός Αριστοτέλους δεν αποτελεί προτεραιότητα, καθώς  προηγούνται θέματα σημαντικότερα όπως χοροί και πανηγύρια, από την ασφαλή πρόσβαση των πολιτών από/προς το κέντρο της πόλης...

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγκινήθηκαν οι τοπικες αρχες...

αι είπε...

Δυστυχως ειναι πολυ χαλια πραγματι Μενω κοντα και παω απο παραλληλο δρομο για να αποφυγω την Αριστοτελους. Ευχαριστουμε για την επισημανση.Να θιγονται τα κακως κειμενα.

Μέτοικος είπε...

Η κατάσταση της οδού, όπως και κάθε οδού που έχει στρωθεί με τέτοιες πλάκες για ...αντιολισθηρότητα, είναι η αναμενόμενη: οι πλάκες αυτές είναι πλάκες πεζοδρομίου, δεν αντέχουν φορτία κυκλοφορίας οχημάτων. Για το οδόστρωμα υπάρχουν άλλες, καταλληλότερες μέθοδοι για να μειωθεί η ολισθηρότητα. Το χειρότερο είναι ότι ο φωστήρας που σοφίστηκε αυτή τη "λύση" μάλλον φέρει και τον τίτλο του Μηχανικού (τρομάρα του και τρομάρα μας).

βοιωτός είπε...

@αι
Κακώς παρατημένα και κατόπιν κακώς κείμενα.

βοιωτός είπε...

@μέτοικος
πιθανόν να υπάρχει αστοχία υλικού αλλά αυτό δεν έχει καμιά σχέση και δεν μπορεί να προσφέρει καμιά ανακούφιση στους πεζούς και τους εποχούμενους από την οδό Αριστοτέλους.
Η συζήτηση δεν γίνεται επειδή κάποιος κάποτε έβαλε πλάκες αλλά επειδή ταλαιπωρείται ο πολίτης εδώ και πολύ καιρό.
Είναι ως εκ τούτου πολιτικό το θέμα και όχι θεωρητικό. Και ασφαλώς σε τέτοιες περιπτώσεις και η ευθύνη είναι πολιτική και όχι των υπαλλήλων μηχανικών.

Ανώνυμος είπε...

ΌΤΑΝ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ! ΑΥΤΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΛΕΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ. ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΣΠΟΥΔΕΑ. ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ, ΤΟ ΤΕΩΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΑΙ, ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΠΟΛΗ; Η ΔΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ;

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΥ ΜΕΤΟΙΚΕ ΑΝ ΣΚΟΤΩΘΕΙΣ ΕΚΕΙΠΕΡΑ, ΝΑ ΠΕΙΣ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΝ ΤΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ. ΜΗ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΑΛΛΟ.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν μαγαζιά και τραπεζάκια έξω στην οδό Αριστοτέλους???
Μάλλον όχι... μάλλον παίζει μόνο η Αργυρώ...

αι είπε...

Αναφερομαι και σε αλλα ''κακως κειμενα'' που με την προβολη και την επιμονη σας διορθωνοντα. Ευελπιστουμε οι προειδοποιησεις να τυχουν ιδιαιτερης προσοχης.

Ανώνυμος είπε...

τι να πουμε κι εμεις που ανεβοκατεβαινουμε στο Περα Χωριο καθε μερα και περναμε απο την Αγ. Αθανασιου. Ο δρομος εδω και ποσα χρονια ειναι αθλιος. Κοπριτες ολοι τους.Μονο για την ψηφο μας ενδιαφερονται...Ουστ κοπριτες

βοιωτός είπε...

αι,
αναμφίβολα θα τύχουν -:).

Μέτοικος είπε...

Είναι προφανές, Βοιωτέ, ότι επιβάλλεται να αποκατασταθεί άμεσα το οδόστρωμα.

Η παρέμβασή μου είναι μια επισήμανση ότι η όποια αποκατάσταση του οδοστρώματος θα είναι μια προσωρινή λύση, κι ότι ο Δήμος οφείλει να δώσει συνολική, τεχνικά άρτια λύση στο θέμα των ...πεζοδρομιοποιημένων οδοστρωμάτων.

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΙΣ ΠΛΑΚΕΣ ΜΕ ΞΥΛΙΝΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. ΕΧΕΤΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΛΕΙΣΤΕ ΚΑΜΙΑ ΛΑΚΟΥΒΑ !!!!ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ !!!!
ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΚΑΘΟΛΟΥ ?????

Ανώνυμος είπε...

Από το πρωι φτιάχνουν τις λακούβες της Αριστοτέλους! Τελικά με την μέριμνα του μπλογκ ΒΟΙΩΤΙΑ μπορούμε να σουλουπώσουμε την εντελώς παρατημένη πόλη!Μπράβο για την ανάδειξη του θέματος

αι είπε...

΄Αμ επος,'αμ εργον! Καλα παμε.Σημαντικη η προσφορα σας Βοιωτε,πολυ σημαντικη γενικως.

βοιωτός είπε...

Σας ευχαριστώ κα αι.

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗΝ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ . ΕΡΓΟ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΜΕ ΒΑΣΕΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ . ΕΔΩ ΑΡΚΟΥΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΑ !!!!