Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Διαμαρτυρία αιρετών στην παρέλαση της Λιβαδειάς


Γράφει ο Δημήτρης Λάμπρου
Δημοσιογράφος/ 
Εκδότης Περιοδικού ΒΟΙΩΤΙΑ















Δυσμενώς σχολιάστηκε από τους πολίτες (και εξακολουθεί να σχολιάζεται στα κοινωνικά δίκτυα) η στάση των αιρετών της Λιβαδειάς στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Οπως βλέπετε στις φωτογραφίες, τοπικοί παράγοντες ανήρτησαν δύο πανό και στάθηκαν απέναντι από την εξέδρα των επισήμων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση του πανεπιστημιακού τμήματος στη Λιβαδειά.

Οι πολίτες εξηγούσαν στη viotia ότι δεν γίνεται να είσαι ταυτόχρονα οικοδεσπότης και διαμαρτυρόμενος ούτε να χρησιμοποιείς την εθνική επέτειο  ως ευκαιρία για να επιδείξεις μια αγωνιστικότητα που απουσίαζε εμφανώς τότε που ήταν αναγκαία στις πραγματικά κρίσιμες στιγμές για το Πανεπιστήμιο και την πόλη γενικά.Φυσικά, όλο αυτό το σκηνικό δεν απέβλεπε παρά στην παραπλάνηση και τον αποπροσανατολισμό του λαού - με πανό, επαναστατικά τραγούδια, γέλια και δημόσιες σχέσεις.
Αλλωστε η ίδια η διαμαρτυρία και οι τρόποι που επελέγησαν είναι από τη φύση τους άκυροι.
Διότι η εξουσία δεν διαμαρτύρεται. Πράττει. Τα υπόλοιπα είναι φαιδρά και εξελίσσονται σε κακής ποιότητας θέατρο. Τα πανό -αν έπρεπε να αναρτηθούν σήμερα που κι αυτό αποτελεί κρίσιμο ερώτημα- έπρεπε να τα σηκώσουν πολίτες, Λιβαδείτες, και όχι οι αιρετοί. Αλλά πού να βρεθούν πολίτες τόσο αφελείς ώστε να πιστέψουν ότι όλο αυτό το "δρώμενο" είναι ειλικρινές και ανιδιοτελές και μπορεί να παράξει κάποιο θετικό αποτέλεσμα για την πόλη. Ουδείς. Και δικαίως.

Επιπλέον άσχημη εντύπωση προκάλεσε στους πολίτες και το εξής γεγονός: οι ίδιοι οι αιρετοί, οι συμμετέχοντες σε αυτές τις λαϊκιστικές εκδηλώσεις (και τώρα και στις προηγούμενες... κινητοποιήσεις) όταν κρατούν τα πανό χαριεντίζονται μεταξύ τους και χαμογελούν συνεχώς στους φωτογράφους και τους περαστικούς. Αυτή η στάση δεν δείχνει ασφαλώς διαμαρτυρόμενο και οργισμένο άνθρωπο αλλά είναι το χαρακτηριστικό του νοτιοβαλκάνιου πολιτευτή, του ανεπαρκούς δημοσιοσχεσίτη λαϊκιστή αιρετού της χρεοκοπημένης Ελλάδας του 2013. Και βέβαια το μοντέλο δεν πείθει, όπως δεν έχει πείσει τους πολίτες, ότι συνδέεται ενεργητικά και ανυστερόβουλα με το Πανεπιστήμιο. Ολοι γνωρίζουν ότι το μόνο που εξυπηρετεί είναι η προσωπική καθενός αιρετού προβολή.

Το κρεσέντο του λαϊκισμού που συνεχίζεται αυτές τις ημέρες δεν μπορεί να συγκαλύψει τις τεράστιες ευθύνες της ποικιλόμορφης τοπικής ηγεσίας για τη συνεχή υποβάθμιση της Λιβαδειάς. Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο και κανένα πανό δεν είναι τόσο μεγάλο που να μπορεί να σκεπάσει την τραγική ανεπάρκεια, την μηδαμινή προσφορά και την εμφανή αδυναμία των αιρετών να δρομολογήσουν εξελίξεις ωφέλιμες για την πόλη.




Ολα αυτά μαζί επιτείνουν το σημαντικό πρόβλημα ηγεσίας που παρουσιάζεται στην πόλη της Λιβαδειάς σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές στη νεότερη ιστορία της. Οι ολίγιστοι τοπικοί παράγοντες δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν σε μια οδυνηρή συγκυρία την εθνική επέτειο για την προσωπική τους προβολή. Δεν φτάνει αυτό. Ο τρόπος διαμαρτυρίας που επιλέγουν και υλοποιούν την διαμαρτυρία τους είναι αστείος, άκυρος, χωρίς έμπνευση και χωρίς ανταπόκριση στους πολίτες. Και τέλος οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι γελούν, χαριεντίζονται, φωτογραφίζονται και αναλώνονται σε αλληλοχαιρετούρες σαν μόλις η Λιβαδειά να έχει επιτύχει κάτι θετικό.
Είναι βέβαιο ότι δεν έχουν αντιληφθεί τι σημαίνει η απώλεια του Πανεπιστημίου για τη Λιβαδειά. Αλλά, θα μου πείτε, αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι δεν μπορούν να διευθετήσουν το ζήτημα ενός τουριστικού περιπτέρου - του ΞΕΝΙΑ της Λιβαδειάς. Του  Πανεπιστημίου θα μπορέσουν;

 Κάντε κλικ στις φωτό για μεγαλύτερη ανάλυση.

31 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνούν με την πολιτική της κυβέρνησης ή όχι;
Αν συμφωνούν , προς τι όλο αυτό το καλά το γράψατε κακοπαιγμένο θέατρο;
Αν διαφωνούν να παραιτηθούν ΟΛΟΙ οι αιρετοί . Μόνο έτσι θα μπορούσαμε και να τους πιστέψουμε.

Αρκετά με την κοροϊδία! Έχουν απαξιωθεί όσο δεν πάει άλλο.

Ανώνυμος είπε...

Kαι μονο την εικονα να δει κανεις του Βο(υ)λευτη Καραμπελα με ποιον καθεται κατω απο την εξεδρα(πανω υπαρχει ο φοβος για τα γιαουρτια και τ ' αυγα) ειναι για γελια!Δεξια ο Γ.Γ τπου υπουργειου και αριστερα του .....χα!χα!χα!!!!Παρωδια με την κουστωδια του!!!Ο αλλος Βο(υ)λευτης την ειχε κανει εγκαιρως....

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια!
Εμείς οι απλοί πολίτες πειστήκαμε για άλλη μια φορά για την ανιδιοτέλεια της πράξης των αιρετών.
Αν το πανό κρατούσαν απλοί πολίτες αυτό δεν θα είχε καμιά απήχηση και κατά συνέπεια δεν θα ωθούσε προς το επιθυμητό αποτέλεσμα. Εμείς λοιπόν οι απλοί πολίτες δεν μπορούμε να καταλάβουμε ποιοι είναι αυτοί οι απλοί συμπολίτες μας που ενοχλήθηκαν από αυτή την παρέμβαση. Αυτή η κίνηση κατά γενική ομολογία ήταν απόλυτα σύμφωνη με το πνεύμα της ημέρας και το μύνημά της προς όλους εμάς τους απλούς πολίτες ήταν <>.

Απλοί πολίτες Λιβαδειάς

Ανώνυμος είπε...

ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ . ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΦΟΡΑΕΙ ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΟΠΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΠΕ !!

βοιωτός είπε...

5.04
Είναι ακατανόητο το σχόλιό σας. Πάντως εσείς έπρεπε να υπογράφετε ως απλοί βολεμένοι ψηφοφόροι -όχι απλοί πολίτες.

Ανώνυμος είπε...

Που να ξεραν οι ήρωες του 21 για ποια Ελλάδα πολέμησαν!

Ανώνυμος είπε...

Εσείς οι απλοί πολίτες από τι καταλάβατε την ανιδιοτέλεια των αιρετών? Από το πανό που σήκωσαν κατόπιν εορτής κι ενώ πλέον το Πανεπιστήμιο καταργήθηκε? Ή από το μήνυμα προς τους πολίτες που λέει ότι άμα χάνεις από δικές σου παραλείψεις ένα Πανεπιστήμιο , μετά σηκώνεις πανό για την...αναβάθμισή του? Καταπληκτικό! Ούτε στην Ουγκάντα τόση υποκρισία και κοροϊδία των πολιτών.
Τζάμπα μάγκες...και πολύ επιεικές τους είναι.

Ανώνυμος είπε...

Καλά όλοι οι άλλοι αλλά ο λαϊκισμός της κ. Πούλου δεν υπάρχει. Και έχει βλέψεις και για δημαρχιλίκι ; Αφού δεν έχει πολιτική κάνει συνεχώς πολιτικές πατάτες , αφού μπαίνει στο κάδρο με τον πρώην δήμαρχο .Ας πρόσεχε.

Ανώνυμος είπε...

Είχε η Λιβαδειά τον Παλάντζα, τώρα απέκτησε και τον Κομανέντσι.

Δεν τόλμησε να καθήσσει στους επισήμους και ήταν όρθιος.

Άξιος ο μισθός του ανεπάγγελτου.

βοιωτός είπε...

7.40
Δεν γνωρίζω ποιον αποκαλέις Κομανέντσι. Είναι αδιανόητο να συγκρίνεις κάποιον από τους συγχρόνους με τον Δ. Παπασπύρου.
Κατ' αρχάς ο Παπασπύρου ήξερε γράμματα.

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι μου θα πρέπει να σταθούμε και στην ενδυματολογική προσέγγιση των διαμαρτυρόμενων πολιτών.
Διαμαρτυρία με γραβάτες και ταγεράκια παιδιά δεν γίνεται.!!!!!
Μάλλον στάχτη στα μάτια μας ρίχνουν για να έχουν μια αξιοπρεπή αποχώρηση.
Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι τελικά ήθελαν να είναι επίσημοι.!!!!!
Καλό ταξίδι !!!!! και όσο για την κυρία αντιπολίτευση να μην περιμένει τόσο γρήγορα να καλύψει το κενό της θέσης του Δημάρχου.

Ανώνυμος είπε...

Η Γιώτα αρκεί να είναι στο "κάδρο"..., τώρα με ποιον θα είναι και πως θα είναι δεν την πειράζει. Το έχει δείξει άλλωστε και στο παρελθόν με εναν άλλο πρώην Δήμαρχο τότε που έκανε ένα "διαλειμμα" προς τα δεξιά!

Ανώνυμος είπε...

Θα ήταν θλιβεροί αν δεν ήταν αστείοι....

Ανώνυμος είπε...

Δεν αντέχει σε καμία λογική η στάση αυτή. Είναι σαν να βλέπαμε τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη να διαδηλώνουν κατά του Μνημονίου! Βέβαια οι... απλοί πολίτες θα τους έδιναν συγχαρητήρια!!!

Ανώνυμος είπε...

Για τους Βουλευτές της Ν.Δ.. κουβέντα δεν γίνετε. Μάλλον αυτοί δεν φέρουν ευθύνη. Ο Δήμαρχος φταίει για όλα. Τους κυρίους αυτούς γιατί τους έχουμε? Ούτε στην παρέλαση δεν τολμούν να έρθουν. Εκτός από τον Καράμπελα βέβαια. Αυτός έχει άγνοια κινδύνου.

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι ακόμη. Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης στις παραπάνω φωτο πιος είναι? Ο κος που είναι δεξιά ή αυτός που είναι αριστερά του κου Καράμπελα?

Ανώνυμος είπε...

Η ΛΕΞΗ ΝΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΗ !!!

ΜΕ ΠΗΡΑΝ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΑΡΚΕΤΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΡΩΤΗΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΛΘΑ ΣΤΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ.
Η ΛΕΞΗ ΝΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΗ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΙΑΦΕΡΩ ΣΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΑΠΕΧΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.
ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΕΣ.
ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΘΑ ΜΕ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΩΡΑ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ.
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΧΩ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ.
ΙΣΩΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ
http://www.pantelisfragoulis.gr/
http://www.pfrangoulis.gr/
http://www.dimitriosypsilantis.gr/

νεα της χαλκιδας είπε...

παιδιά έρχονται μεγάλες αλλαγές στη χωρά αμφιβάλω αν σε λίγο καιρώ θα μπορούν η βουλευτές να κυκλοφορήσουν ελεύθερη στο δρόμο γιατί λίγο πολύ έβαλαν το χεράκι τούς για να φταση η Ελλάδα σε αυτό το χαλί δεν λέω υπάρχουν και καλά παιδιά αλλά θα τούς πάρει και αυτούς η μπάλα

βοιωτός είπε...

Εκατοντάδες τα συγχαρητήρια για το άρθρο και τη γενικότερη στάση της viotia από πολλούς πολίτες. Τους ευχαριστώ κι εγώ.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά η γελοιότητα δεν έχει όρια.

tasos ungastone είπε...

Ντροπή πραγματικά. Η διαμαρτυρία (δίκαιη αλλά θεατρινίστικη) είναι απαράδεκτη και άκαιρη με τον τρόπο και το χρόνο που έγινε.Την μέρα της 25η Μαρτίου δλδ,που είναι αφιερωμένη στην μνήμη των πεσόντων τότε.Επίσης τι σχέση έχει το "σώπα όπου να'ναι θα σημάνουν οι καμπάνες" που έπαιζε η ορχήστρα του Δήμου με την 25ηΜαρτίου ?

Ανώνυμος είπε...

Το σόου ήθελε και την κατάλληλη μουσική υπόκρουση. Κατά την εκτέλεση του μουσικού θέματος που επέβαλε ο "πρόεδρος" να εκτελεστεί, προκλητικά μπροστά στους ανόητους δημότες, ασπάστηκε δις τον υπάλληλο του (μαέστρο). Η ξεφτίλα σε όλο της το μεγαλείο. Βέβαια αυτοί πήγαν μετά στο σπίτι τους και ναρκισσιστικά εαυτόσυγχαίρονταν.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο και μόνο για αυτή την εικόνα δεν μας αξίζει πανεπιστήμιο στη Λιβαδειά.Ας ξανασκεφτούμε τι σημαίνει "πανεπιστήμιο",πως πρέπει να λειτουργεί,τι πρέπει να κάνουμε κλπ. και ας αφήσουμε τις μικροκομματικές μας διαφορές.

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον πρέπει να κατάλαβες ποιόν λέω Κομανέντσι και γι’ αυτό δεν έβγαλες το δεύτερο σχόλιο...

Σήμερα ψήφισε και το νομοσχέδιο για την Αθηνά και καλούσε τους δημοτικούς συμβούλους να γίνουν κωλοτούμπες σαν κι’ αυτόν. Άλλα λέει, άλλα ψηφίζει, άλλες δικαιολογίες επικαλείται...

Πολιτικός σαν τον Παλάντζα… Όπου υπήρχαν τα συμφέροντα και οι πολλοί..

Κατάλαβες ????

βοιωτός είπε...

4.11
Κάτι πάω να καταλάβω αλλά δεν είμαι σίγουρος πάλι. Γιατί δεν λες το όνομά του;

Ανώνυμος είπε...

Αν παρατηρήσει κανείς τις φωτογραφίες θα δει ότι οι πολίτες πίσω ακριβώς δεν δείχνουν κανένα ενδιαφέρον για το κακοπαιγμένο θέατρο και κοιτάζουν προς άλλη κατεύθνση, αυτήν της σοβαρότητας, δηλαδή της παρέλασης των παιδιών της πόλης μας.
Καμιά σημασία και καμιά αξία. Η τελευταία παράσταση.

Ανώνυμος είπε...

Το γελοίον του πράγματος !!!
ΛΚ

Ανώνυμος είπε...

ακόμα να φύγουν όπως υποσχέθηκαν? αρκετά με το μπάχαλο και τις φαιδρότητες ...όσο για την ιδεα για το πανό, γελάει ακόμα ο κόσμος...

αι είπε...

"...Η κοινωνικη πραξη εχει υποκατασταθει απο αντανακλαστικες κινησεις.Το νευροσπαστο κινειται ομως δεν πραττει..." Π.Κ

αι είπε...

"...Ειναι ρεαλιστικα δυνατο να επιβιωνει φιλοπατρια σημερα? Η απαντηση κρινεται απο τα μετρα ρεαλισμου που εχει ο καθενας μας κατακτησει. Ειναι κατακτηση ωριμοτητας η ελευθερια απο ψευδαισθησεις.... Πατριδα, ακομη και των χωρις κρατος Ελληνων,ηταν η ιστορικη τους συνειδηση,η ευγενεια-αρχοντια της πολιτισμικης τους ετεροτητας,το ελληνικο ονομα ταυτισμενο με τομες ανεξιτηλες στην ανθρωπινη ιστορια!..."Χ.Γιανναρας

Ανώνυμος είπε...

το πανεπιστήμιο έφυγε οριστικά , γίνεται αυτή η παραίτηση?
την... μαγειρεύουν ? επιτέλους λίγη αξιοπιστία έστω και τώρα !